Bakslag
En sjukpensionärs vardag och betraktelser

Censur, ungdomsfilmer

november 21, 2008 08:23 by Örjan J

Jag kan inte låta bli att reagera på vissa saker man läser. Denna gången så hamnar min fokus på biofilmen "Twilight", som faktiskt inte ens tilltalar mig. Jag gillar inte skräckfilm, än mindre vampyrer.

Dock är det inte det som får mig att reagera. De överväger att klippa om filmen EFTER premiären för att få ner åldersgränsen, då målgruppen sträcker sig mot unga tjejer. Filmen är baserad på en bok som heter "Om jag kunde drömma" som riktar sig till lägre ålder än vad filmen gör. Filmen har en gräns på femton år. Detta är tack vare de lite mer blodiga scenerna.

Jag tycker helt klart att det är en bra idé med åldersgränser och även om det är en bok som riktar sig mot yngre flickor och pojkar än femton år så är det fortfarande bra. Varför i hela fridens namn borde de sänka åldersgränsen? Varför de ens överväger att klippa om filmen går över mitt förstånd. De kan inte ge ut en film som de sedan ändrar och tar bort de scener som ger åldersgränsen!

Femton år tycker jag är högst rimligt på de flesta filmerna som finns, man är ju för sjutton fortfarande barn under femton! Kan man inte hålla sig till Disney klassikerna innan dess och sedan ägna sig åt att se blodiga vampyr filmer?

Är det jag som är trångsynt? Eller hur fungerar är det i ungdomarnas värld nuförtiden?

 

// Örjan J


Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 21. 2018 06:38