Bakslag
En sjukpensionärs vardag och betraktelser

IT-säkerhet och licenser

november 7, 2008 08:25 by Örjan J

Det är först nu när man börjat lära sig att använda en dator som man även lär sig att känna en vag orokänsla när det händer någonting på den som inte känns speciellt bra.

Virus. Min dator fick virus nu i helgen. Eftersom jag nyligen har blivit en datoranvändare så visste jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till, förutom att slita lite i det hår som fortfarande finns kvar på huvudet.

Det fick bli ett samtal till mitt barnbarn och hon fick skicka hit sin fästman för att se över det hela. Vad som sedan sas är för mig fortfarande oklart, han är en proffesionell datoranvändare och det är långt ifrån vad jag är.

Självklart kom det in en hel del fackspråk, speciellt då han även arbetar inom IT-branschen.

Det var ord som IT-säkerhet och samtal om licenser som kom upp på tapeten och jag lyckades nog med att förstå ungefär hälften av detta. Han uppmanade mig att köpa en licens till ett anti-virus program som han ansåg vara bra. Det skulle kosta en del, men säkerheten skulle vara mycket högre. Har man då tankar på att bli flitig med datoranvändaret i framtiden, så är det nog värt det.

Eller?

 

// Örjan J


Comments

november 8. 2008 15:42

Fotograf

Betala aldrig för ett antivirus.

Gratisversionen av antivirus som Avira har t.o.m. bättre detektion än betalversionen av Norton antivirus.

Är du redan smittad ska du ladda ned gratisantispionskyddet malwarebytes antimalware och scanna.

Fotograf

november 10. 2008 10:20

Örjan J

Tackar så hjärtligt för tipset!
Nu är det ju redan åtgärdat för denna gången, men det vore ju något så man förhindrar att det händer igen.

Vart kan man få tag i dessa?

Örjan J

november 10. 2008 23:46

Fotograf

Enklast är att söka på namnen hos en sökmotor, exempelvis google.

Fotograf

november 11. 2008 16:21

Örjan J


Jag ska försöka med det! Tack återigen för tipset.

Örjan J

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 21. 2018 06:36