Bakslag
En sjukpensionärs vardag och betraktelser

Samhälle, vart är du påväg?

november 10, 2008 10:23 by Örjan J

 

Våld i arbetslivet ökar, men att det skulle vara så illa som den artikeln jag precis läste visste jag faktiskt inte. Den handlade om en socialsekreterare som blivit misshandlad utav en klient.

"I våras var Synnöve Gottberger Norrman ute på lunchrasten på socialförvaltningen i Vingåker. Hon är socialsekreterare och arbetar med barnutredningar. Den aktuella vårdagen kom en klient fram och ville prata.

- Jag hade ingen anledning att tro att hon skulle bli våldsam, men mitt i en mening flög hon på mig och började slå mig med knytnävarna i magen och på huvudet. Jag har tidigare tränat karate och trodde att jag skulle kunna hantera en sådan här situation, men jag blev blev så chockad att det enda jag tänkte var att man inte får slå en klient."

Vart är samhället påväg? I vilket skede tilläts detta? Hon blev visserligen polisanmäld för våld mot tjänsteman, men att detta kunde hända en socialsekreterare tar mig verkligen in på ännu värre tankebanor. Poliser eller liknande, som själv brukar våld i tjänsten kan man ju förstå, de är ju även beredda på detta och har metoder de tar till vid sådana situationer.

Men en socialsekreterare som är där för att hjälpa till? Lagen har ju sin sida och när människor inte kan hantera detta så brukar de våld, det är ju helt förkastligt!

Vad kommer hända härnäst? Ett restaurangbiträde får stryk för att kunden inte kan betala? Ja, jag vet inte. Samhället skrämmer faktiskt mig många gånger, då är man glad att man sitter här med sin kaffemugg i sitt trygga hem och inte är aktuell i arbetslivet.

 

// Örjan J

 


Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 21. 2018 06:36