Bakslag
En sjukpensionärs vardag och betraktelser

Ungdomar och sex

november 18, 2008 16:25 by Örjan J

 

Jag läste något väldigt fascinerande idag.

En sida på internet som riktar sig främst till ungdomar som vill veta mer om sex, samlevnad, könssjukdomar, relationer och gud vet vad.

Nu vet jag inte riktigt hur utbudet har sett ut tidigare i internetvärlden, men det som verkligen kändes som en bra idé var:

 

"Materialet på sajten har granskats av såväl Sjukvårdsrådgivningen som personal från ungdomsmottagningar runt om i landet. All bildmaterial med nakenhet har testats på en ungdomsgrupp innan det publicerats.

Sajten har också en hel del innovativa detaljer. Exempelvis kan man i artiklarna välja det ord man föredrar på de kvinnliga och manliga könsorganen. Vill man att det ska stå snorren i stället för penisen, eller murran i stället för slidan i artiklarna så är önskan uppfylld med ett knapptryck.

Man kan också välja att inte visa känsliga bilder och det finns information om hur man kan dölja i sin webbläsare att man besökt sidan. Det finns även en panik-knapp man kan klicka på om man har bråttom att lämna nätsidan. Då förflyttas man ögonblickligen till söksajten Google."

Här har ni sidan: http://www.umo.se/

// Örjan J

 


Comments

november 19. 2008 09:08

Linda

Haha, vad dom hittar på. Kanske kan vara bra, ett klick och så döljs alla känsliga bilder. Undrar hur de har testat bildmaterialet.

Linda

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 21. 2018 06:41